martes, 23 de noviembre de 2021

Llengua de bou blanca. ( Hydnum albidum )

 










La llengua de bou es un bolet relativament freqüent  el qual acostuma a sortir en grans grups durant la tardor i l’hivern, i si no es produeixen glaçades fortes, pot continuar naixent al llarg del desembre sota dels pins ( especialment pi blanc i pi roig ).

Es un bon comestible i dins del grup de les llengües de bou, aquesta variant de color blanc es l’ espècie més apreciada.

El barret es aplanat, irregularment arrodonit i de color blanquinós. Fa entre 5 i 10 cm de diàmetre i es torna amb un to groguenc quant envelleix.

L’himeni el trobem a la part de sota del barret i està cobert amb abundants agulles denses de color blanquinós o brú. En aquestes agulletes hi trobem les espores del bolet i, per tant, estaria bé que quan l'agaféssim, el netegéssim allà mateix fent caure les agulles al terra del bosc, així facilitarem que aquest es torni a reproduir altra vegada.

Al ser un bolet amb un punt d’amargor, es recomana bullir-lo abans de cuinar-lo. Un cop bullit es treu de l’olla i es pot posar a la paella amb una picada d’all, julivert, sal i pebre. També es bastant apreciat per fer arròs de carn i verdures.














No hay comentarios:

Publicar un comentario