A la tardor quan es l’ època dels bolets, A la vall de la Vansa hi abunden els mollerics o també coneguts per la gent de l’indret com a “ bolet de bou ”. Se’n fan a rengleres igual que els bolets d’ovella.
El
Molleric es un bolet amb el barret, de entre 4 i 10 cm, de color marronós i amb
una mucositat viscosa, sobretot quan hi ha humitat. Es caracteritza perquè sota d'aquest barret
llefiscós hi ha com una mena d'esponja de
color groguenca. El seu tronc també es
robust i de color groc.
Es
tracta d'un bolet comestible però amb molt poc valor culinari perquè, igual que
la llengua de bou i els bolets d'ovella, es bastant amargant i no sembla tenir
cap gust.
Per
cuinar-lo es millor fer-ho amb els bolets petits ja que son menys amargants que
els grans. Primer s'ha de treure la pela marró del barret, després s'ha de
treure l'esponja groga que hi ha a sota i finalment s'ha de rascar una mica el
tronc amb un ganivet per treure-li el color groguenc. Un cop fet això ja es pot cuinar a la paella
amb una picada d'all, julivert, pebre i
sal.
No hay comentarios:
Publicar un comentario