martes, 23 de noviembre de 2021

Molleric " bolet de bou "

 



            A la tardor quan  es l’ època dels bolets, A la vall de la Vansa hi abunden els mollerics o també coneguts per la gent de l’indret com a “ bolet de bou ”.  Se’n fan a rengleres igual que els bolets d’ovella.

            El Molleric es un bolet amb el barret, de entre 4 i 10 cm, de color marronós i amb una mucositat viscosa, sobretot quan hi ha humitat.  Es caracteritza perquè sota d'aquest barret llefiscós  hi ha com una mena d'esponja de color groguenca.  El seu tronc també es robust i de color groc.

            Es tracta d'un bolet comestible però amb molt poc valor culinari perquè, igual que la llengua de bou i els bolets d'ovella, es bastant amargant i no sembla tenir cap gust. 

            Per cuinar-lo es millor fer-ho amb els bolets petits ja que son menys amargants que els grans. Primer s'ha de treure la pela marró del barret, després s'ha de treure l'esponja groga que hi ha a sota i finalment s'ha de rascar una mica el tronc amb un ganivet per treure-li el color groguenc.  Un cop fet això ja es pot cuinar a la paella amb una picada d'all,  julivert, pebre i sal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario