jueves, 4 de febrero de 2021

TRICHOLOMA BATSCHII - Bolets d’ovella -

 

TRICHOLOMA BATSCHII  - Bolets d’ovella -.

No comestible  - comestible -









          Anys enrere, la gent de la vall,
 sí que el solia recol·lectar i l’utilitzava en estofats. No era un bolet molt gustos sinó molt estopenc  que en moments de mancança donava un gust diferent als guisats.  Tot i no ser un bolet apreciat, la  gent li donava una sortida econòmica,  el pelaven, el tallaven a trossets i els assecaven penjant-los amb cordills. Quan ja estaven secs els venien dient que eren moixernons, un bolets molt apreciats i comestibles excel·lents.  Avui en dia, els bolets d’ovella no son molt apreciats pels boletaires perquè son molt amargs i no es fan servir culinàriament.   

A casa nostra, encara agafem bolets d’ovella i els pelem i assequem per quan fem conill o pollastre al forn ajuntant-los amb  fredolics o rovellons. Cal dir que els bolets d’ovella s’han de posar amb aigua una ½ hora o ¾  abans de cuinar-los i anar canviant l’aigua de tant en tant per tal de que perdin amargor i picantor.

A continuació poso algunes fotografies on es veu com preparem els bolets d’ovella per assecar-los. Un cop secs i deshidratats els guardem amb pots de vidre igual que els camagrocs.












No hay comentarios:

Publicar un comentario