TRICHOLOMA BATSCHII - Bolets d’ovella -.
No comestible - comestible -
Anys enrere, la gent de la vall, sí que el solia recol·lectar i l’utilitzava en
estofats. No era un bolet molt gustos sinó molt estopenc que en moments de mancança donava un gust
diferent als guisats. Tot i no ser un
bolet apreciat, la gent li donava una
sortida econòmica, el pelaven, el tallaven
a trossets i els assecaven penjant-los amb cordills. Quan ja estaven secs els
venien dient que eren moixernons, un bolets molt apreciats i comestibles excel·lents.
Avui en dia, els bolets d’ovella no son molt
apreciats pels boletaires perquè son molt amargs i no es fan servir culinàriament.
A casa nostra, encara agafem bolets d’ovella i els
pelem i assequem per quan fem conill o pollastre al forn ajuntant-los amb fredolics o rovellons. Cal dir que els bolets
d’ovella s’han de posar amb aigua una ½ hora o ¾ abans de cuinar-los i anar canviant l’aigua de
tant en tant per tal de que perdin amargor i picantor.
A continuació poso algunes fotografies on es veu com preparem els bolets d’ovella
per assecar-los. Un cop secs i deshidratats els guardem amb pots de vidre igual
que els camagrocs.
No hay comentarios:
Publicar un comentario